New Orleans Pelicans a câștigat loteria draftului NBA și va avea prima alegere

Foto: nola.com

Foto: nola.com

New Orleans Pelicans va avea dreptul de a alege prima în draftul NBA din luna iunie după ce a câștigat loteria draftului. Astfel, Pelicans au prima șansă de a-l lua pe Zion Williamson, considerat cel mai valoros jucător dintre cei aflați pe listă în draftul din acest an.

New Orleans Pelicans avea doar 6% șanse la prima opțiune, dar a fost declarată câștigătoare la loterie. A doua opțiune în draft va aparține echipei Memphis Grizzlies, iar New York Knicks, echipa cu cel mai slab bilanț în actualul sezon, va avea doar a treia opțiune. A patra echipă care va alege în draft va fi Los Angeles Lakers.

Pelicans au avut ultima dată opțiunea întâi în draft în anul 2012 când l-au ales pe Anthony Davis, jucător care între timp a ajuns de șase ori în All-Star Game și este considerat unul dintre cei mai buni centri din NBA. Davis a cerut însă să plece din New Orleans în acest sezon, clubul refuzând să-l elibereze atunci când Los Angeles Lakers au înaintat o ofertă. Rămâne de văzut dacă Davis va mai sta în New Orleans, odată cu venirea unui alt jucător valoros din draft.

Loteria draftului a fost introdusă de NBA pentru a mai împiedica echipele să piardă intenționat. În anii trecuți, multe echipe sufereau înfrângeri în finalul sezonului pentru a avea cel mai slab procentaj și astfel a primi o opțiune mai bună în draft. În actualul sezon, New York Knicks, Cleveland Cavaliers și Phoenix Suns au fost cele mai slabe echipe, dar loteria a stabilit altă ordine în draft.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *