Simona Halep, învinsă de Bertens în finală la Madrid, ratează șansa de a redeveni lider mondial

Foto: ansa.it

Foto: ansa.it

Simona Halep a fost învinsă în finala turneului de la Madrid de olandeza Kiki Bertens, scor 6-4, 6-4. Dacă ar fi câștigat finala, românca ar fi revenit pe locul întâi în clasamentul mondial. Astfel, Halep va fi pe locul doi începând de luni, la 239 de puncte în urma japonezei Naomi Osaka.

Românca rămâne cu două titluri la Madrid în patru finale jucate (victorii în 2016, 2017, eşec în 2014).

Halep a făcut rapid un brec și a condus cu 3-1 și 4-2, dar olandeza a câștigat șase ghemuri la rând, adjudecându-și primul set cu 6-4 și conducând cu 2-0 în actul secund. Halep a egalat la 2-2, Bertens s-a desprins din nou la 4-2 și a păstrat avantajul acestui brec până la final.

Meciul a durat o oră și 27 de minute.

Scorul partidelor directe este acum 3-3. Bertens câștigase și duelul direct anterior, anul trecut, în finală la Cincinnati.

Bertens nu a pierdut vreun set de-a lungul săptămânii, fiind prima câștigătoare din istoria turneului de la Madrid care reușește această performanță.

Olandeza primește pentru acest triumf un cec de 1.202.520 de euro şi 1.000 de puncte WTA, iar Halep este recompensată cu 608.700 de euro şi 650 de puncte.

Halep rămâne fără trofeu obținut în 2019, pierzând a doua finală disputată, după cea de la Doha. În 2018, românca a câștigat trei turnee, la Shenzhen, Roland Garros și Montreal.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *