Suedezul Tomas Ryde este noul selecționer al echipei feminine de handbal a României

Foto: twitter.com/ryde_tomas

Foto: twitter.com/ryde_tomas

Suedezul Tomas Ryde a revenit la conducerea echipei naționale feminine de handbal a României, înlocuindu-l în funcție pe spaniolul Ambros Martin. În octombrie 2016, mutarea se făcea în sens invers, Ryde fiind înlocuit cu Martin.

„În urma unor discuţii avute cu antrenorul Ambros Martin, am decis, de comun acord, să încheiem contractul de colaborare. Aş vrea să îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru noi. A creat o atmosferă de profesionalism cu zâmbetul pe buze şi vreau să îi urez succes în tot ce va face de acum înainte. Împreună cu echipa pe care o conduc, ne-am aplecat către un antrenor care cunoaşte România, care a adus ultima medalie pentru România la handbal feminin şi sunt foarte fericit să vă anunţ că noul antrenor al echipei naţionale feminine de handbal a României va fi, din nou, Tomas Ryde, în vederea Jocurilor Olimpice-Tokyo 2020 şi tot parcursul de până atunci”, a declarat președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, într-o conferință de presă.

În precedentul mandat, Ryde a condus echipa României la două competiţii majore, Campionatul Mondial din Danemarca 2015, unde echipa României a ocupat locul 3, şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 unde România a încheiat pe locul 9.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *