Simona Halep trece și de Bencic și ajunge din nou în finala de la Madrid

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Simona Halep este la un singur pas de trofeul de la Madrid și de revenirea pe primul loc în clasamentul mondial. În semifinalele turneului din capitala Spaniei, românca a învins-o pe Belinda Bencic din Elveția.

Halep a condus cu 2-0 în startul meciului, Bencic a egalat la 2-2, însă românca aflată deocamdată pe locul 3 în clasamentul mondial a câștigat patru ghemuri la rând, adjudecându-și setul cu 6-2. În actul secund, Halep a avut 1-0, Bencic s-a desprins la 3-1, însă românca a egalat la 3-3. S-a mers apoi cap la cap până în tiebreak, Halep salvând o șansă de set a adversarei la scorul 6-5. În tiebreak, elvețianca situată pe locul 18 în clasamentul WTA a condus cu 4-0 și s-a impus cu 7-2. Însă în setul decisiv a fost o singură jucătoare pe teren, Halep câștigând cu 6-0.

A fost a patra întâlnire directă dintre cele două jucătoare, scorul fiind acum egal, 2-2. Bencic câștigase ultimele meciuri directe, în acest an la Dubai și în 2015 la Toronto.

În cealaltă semifinală se înfruntă Kiki Bertens din Olanda, cap de serie numărul 7, și americanca Sloane Stephens, cap de serie numărul 8.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *