Austriacul Dominic Thiem a câștigat partida contra elvețianului Roger Federer din sferturile de finală ale Mastersului de la Madrid.

Federer a câștigat primul set cu 6-3. În setul secund, s-a ajuns în tiebreak unde Federer a avut două mingi de meci, la 8-7 și la 10-9, dar de fiecare dată pe serviciul advers. Thiem a anulat ambele șanse ale adversarului, apoi a câștigat tiebreakul cu 13-11. În setul decisiv, austriacul a făcut repede un brec și a condus cu 3-1 și 4-2, dar Federer a egalat la 4-4. Imediat, Thiem a mai reușit un brec și s-a impus apoi cu 6-4.

În semifinale, Thiem îl va înfrunta pe sârbul Novak Djokovici, ajuns aici după ce adversarul său din sferturi, croatul Marin Cilici, s-a retras înaintea meciului din cauza unui virus stomacal.

Thiem a venit la Madrid după triumful din turneul de la Barcelona și a mai câștigat în acest an și Mastersul de la Indian Wells.

În meciurile directe, Thiem îl conduce pe Federer cu 4-2. Austriacul îl învinsese pe elvețian și la Indian Wells, chiar în finală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *