Tottenham Hotspur este în premieră în finala Ligii Campionilor după o semifinală de poveste cu Ajax

Foto: tottenhamhotspur.com

Foto: tottenhamhotspur.com

Finala Ligii Campionilor din 2019 va fi o afacere englezească, Tottenham Hotspur urmând să înfrunte pe FC Liverpool. După ce Liverpool a ajuns în ultimul act în urma unei reveniri excepționale în duelul cu FC Barcelona, Spurs nu s-au lăsat mai prejos și au întors într-o singură repriză confruntarea cu Ajax Amsterdam, chiar în Olanda.

Ajax câștigase prima manșă, la Londra, cu 1-0. În retur, Ajax a deschis repede scorul, prin Matthijs de Ligt, în minutul 5. Apoi Hakim Ziyech a dublat diferența în favoarea echipei olandeze, în minutul 35, și Ajax părea că revine în finala Ligii Campionilor după 23 de ani.

Însă Tottenham a făcut o repriză secundă senzațională și a marcat trei goluri, toate prin Lucas Moura. Brazilianul a înscris mai întâi în minutele 55 și 59. Golul decisiv a venit în al șaselea minut suplimentar. Tottenham a învins cu 3-2 la Amsterdam, iar scorul general a fost 3-3, olandezii mergând în finală grație golurilor mai multe marcate în deplasare.

Finala va avea loc pe 1 iunie, la Madrid.

Va fi a doua oară în istorie când două echipe engleze se vor înfrunta în finală. În 2008, Manchester United a învins pe Chelsea după lovituri de departajare, la Moscova.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *