Judd Trump este noul campion mondial din snooker. Englezul l-a învins clar pe Higgins în finală

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Englezul Judd Trump a câștigat pentru prima dată în carieră Campionatul Mondial de snooker. În finala actualei ediții, jucătorul în vârstă de 29 de ani l-a învins categoric, 18-9, pe scoțianul John Higgins. Cei doi se mai înfruntaseră într-o finală de Campionat Mondial, în 2011, Higgins obținând atunci trofeul.

Trump a început excelent finala de la teatrul Crucible din Sheffield, conducând cu 2-0 și 3-1, dar Higgins a revenit și a condus cu 4-3. Trump a egalat la 4-4 la finalul primei sesiuni. Higgins a condus cu 5-4 în startul sesiunii secunde, dar a fost ultima dată când scoțianul a fost în avantaj. Trump a câștigat următoarele opt jocuri și s-a desprins la 12-5 la finalul primei zile a înfruntării.

Ziua secundă a început cu două jocuri adjudecate de Higgins, însă Trump le-a câștigat pe următoarele trei și a dus scorul la 15-7. Higgins s-a impus în următoarele două jocuri, iar ultimul joc din sesiunea a treia i-a revenit lui Trump care conducea cu 16-9.

În sesiunea decisivă au mai avut loc doar două jocuri, câștigate de Trump cu breakuri de 94 și 62 de puncte.

Trump a obținut al 11-lea trofeu al carierei într-un turneu de clasament și a devenit al 11-lea jucător din istorie care completează Tripla Coroană, câștigând în carieră Mastersul de la Londra, Campionatul Regatului Unit și Campionatul Mondial.

Pentru acest triumf, Trump primește un cec de 500.000 de lire sterline, cel mai mare premiu oferit vreodată în snooker. Învinsul din finală încasează 200.000 de lire. Higgins mai încasează alte 10.000 de lire pentru cel mai mare break al turneului, un 143 reușit în semifinale.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *