Simona Halep câștigă primul meci jucat în turneul de la Madrid

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Simona Halep s-a calificat în runda secundă a turneului de la Madrid, competiție pe care a câștigat-o în două rânduri.

În primul tur la actuala ediție, românca situată pe locul 3 în clasamentul mondial a învins-o pe Margarita Gasparian din Rusia, locul 65 WTA și ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut prin calificări.

Halep a câștigat primele opt ghemuri disputate, adjudecându-și primul set cu 6-0 și conducând cu 2-0 în actul secund. Gasparian a reușit un brec, dar Halep a câștigat din nou pe serviciul advers și s-a desprins la 4-1. La 5-3 în favoarea sa, Halep a servit pentru câștigarea partidei, a avut o minge de meci, dar Gasparian a revenit și a mai făcut un brec. Imediat românca s-a impus pe serviciul advers, adjudecându-și setul cu 6-4.

A fost prima dată când cele două jucătoare s-au înfruntat în circuitul mondial.

În runda secundă, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre Alison Riske din Statele Unite și Johanna Konta din Marea Britanie.

Halep a jucat trei finale la Madrid. A fost învinsă în 2014 de Maria Șarapova, dar a câștigat în 2016 și 2017, învingându-le în finale pe Dominika Cibulkova, respectiv Kristina Mladenovic. În 2018, Halep s-a oprit în sferturi.

Anterior, și Sorana Cîrstea s-a calificat în runda secundă. Pe tabloul principal se mai află o româncă, Mihaela Buzărnescu.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *