John Higgins va juca finala Campionatului Mondial de snooker pentru a opta oară

Scoțianul John Higgins este primul finalist al ediției din 2019 la Campionatul Mondial de snooker de la Sheffield. În semifinale, Higgins l-a învins pe englezul David Gilbert, scor 17-16. Gilbert a fost prezent pentru prima dată în semifinalele turneului de la Crucible.

Higgins a condus cu 2-0 în startul primei sesiuni, însă Gilbert a egalat la 2-2. Scoțianul a revenit în avantaj, scor 3-2, dar a urmat o serie de trei jocuri consecutive adjudecate de Gilbert care a condus cu 5-3 la finalul primei sesiuni. Mai mult, Gilbert a câștigat și primele trei jocuri din a doua sesiune, desprinzându-se la 8-3. Higgins a câștigat trei jocuri consecutive, reducând din diferență. Dar la finalul sesiunii, Gilbert conducea cu 10-6.

Scorul a devenit 11-6 și apoi 12-7 pentru englez în startul sesiunii a treia. Higgins a câștigat următoarele două jocuri, pe cel de-al 21-lea cu un break de 143 de puncte, cel mai mare de până acum al turneului. La finalul sesiunii a treia, scorul era 13-11 pentru Gilbert. Englezul a câștigat primul joc din sesiunea decisivă, însă Higgins s-a impus în următoarele patru jocuri, trecând în avantaj, scor 15-14, pentru prima dată din startul partidei. Gilbert a condus apoi cu 16-15, dar Higgins a câștigat jocul 32 cu un break de 139 de puncte, apoi s-a impus și în decisiv.

Va fi a opta finală a carierei pentru Higgins la Campionatul Mondial, a treia consecutivă. Scoțianul a câștigat turneul în 1998, 2007, 2009 și 2011, iar la ultimele două ediții a fost învins în finală de Mark Selby și Mark Williams.

În cealaltă semifinală se înfruntă englezii Judd Trump și Gary Wilson. Trump conduce după trei sesiuni cu 14-10.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *