Campionul mondial Mark Williams, eliminat încă din turul doi la actuala ediție

Galezul Mark Williams nu-și va păstra titlul de campion mondial, fiind eliminat la actuala ediție a turneului de la Sheffield în runda secundă. Williams a fost învins de englezul David Gilbert cu 13-9.

Gilbert a început excelent meciul, conducând cu 2-0 și 3-1, dar galezul a egalat la 3-3. Englezul s-a desprins la 6-3 și 8-5. Williams a revenit la 8-7 și 9-8, însă din nou Gilbert a mărit diferența, ajungând la 12-8. În cele din urmă, englezul a închis meciul, adjudecându-și jocul al 22-lea.

Pentru David Gilbert, este prima calificare a carierei în sferturile Campionatului Mondial. Anterior, jucătorul în vârstă de 37 de ani mai ajunsese de patru ori pe tabloul principal la Sheffield, în 2007, 2012, 2014 și 2016, și o singură dată câștigase un meci, în 2012.

În sferturi, Gilbert îl va înfrunta pe învingătorul dintre Barry Hawkins și Kyren Wilson.

Mark Williams a devenit de trei ori campion mondial, în 2000, 2003 și 2018, iar de fiecare dată la ediția următoare a fost eliminat în runda secundă.

Galezul în vârstă de 44 de ani a avut și probleme medicale în zilele precedente, ajungând la spital după ce a acuzat dureri în piept, însă doctorii l-au asigurat că inima sa este sănătoasă.

Turneul de la Sheffield a rămas astfel fără primii trei capi de serie, anterior fiind eliminați Ronnie O’Sullivan și Mark Selby, primii doi jucători în ierarhia mondială.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *