Încă o surpriză la Crucible: a fost eliminat nord-irlandezul Mark Allen, locul 6 mondial

Foto: worldsnooker.com

Foto: worldsnooker.com

A doua mare surpriză a Campionatului Mondial de snooker este înfrângerea suferită în runda inaugurală de nord-irlandezul Mark Allen, locul 6 în clasamentul mondial. Acesta a fost învins de chinezul Zhou Yuelong cu 10-7. Prima mare surpriză, poate cea mai mare din istoria competiției de la Sheffield, a fost eșecul suferit de liderul mondial Ronnie O’Sullivan în fața amatorului James Cahill.

Zhou Yuelong, locul 35 în clasamentul mondial, l-a condus pe Mark Allen cu 5-0 și 7-1. La finalul primei sesiuni, scorul a fost 7-2. Chinezul s-a desprins la 9-2 în startul sesiunii secunde, însă Allen a câștigat cinci jocuri la rând, reușind și un break de 131 de puncte, în jocul al 15-lea. Totuși, Zhou a reușit să câștige jocul de care mai avea nevoie și s-a calificat pentru prima dată în carieră în turul doi la Campionatul Mondial.

Zhou are 21 de ani și mai ajunsese o singură dată pe tabloul principal la Crucible, în 2017, când a fost învins de compatriotul său Ding Junhui.

În turul secund, Zhou îl va înfrunta pe învingătorul dintre Jack Lisowski și Ali Carter.

Mark Allen, sferfinalist la Campionatul Mondial în urmă cu un an, nu mai fusese eliminat în primul tur la Crucible din anul 2013.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *