România a fost învinsă cu 3-2 de Franța, la Rouen, în semifinalele Cupei Fed, competiția destinată echipelor feminine naționale de tenis.

După 1-1 la finalul primei zile, cele două echipe au obținut fiecare câte o victorie în meciurile de simplu de duminică, astfel că învingătoarea s-a decis în meciul de dublu, unde Franța a câștigat în setul decisiv.

În primul meci al zilei, Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4 pe Caroline Garcia. Halep, adusese punctul României și în prima zi.

Partida secundă ar fi trebuit să le aducă față în față pe Mihaela Buzărnescu și Kristina Mladenovic. Însă ambii căpitani nejucători au făcut schimbări, astfel că au jucat Irina Begu și Pauline Parmentier. Franțuzoaica s-a impus cu 6-3, 2-6, 6-2.

La dublu, România a fost reprezentată de Halep și Mihaela Buzărnescu, iar pentru Franța au jucat Garcia și Mladenovic. Româncele au câștigat primul set cu 7-5 după 49 de minute. Franțuzoaicele au condus în setul secund cu 5-1 și s-au impus cu 6-3. În setul decisiv, s-a mers cap la cap până la 4-4, când pe serviciul lui Halep franțuzoaicele au făcut un brec, apoi au câștigat cu 6-4.

În finala din luna noiembrie, Franța va înfrunta Australia care a trecut în penultimul act cu 3-2 de Belarus.

România rămâne în Grupa Mondială și va juca anul viitor în sferturile de finală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *