James Cahill, primul jucător amator calificat pentru Campionatul Mondial de snooker

Foto: bbc.co.uk

Foto: bbc.co.uk

Englezul James Cahill a obținut calificarea pentru Campionatul Mondial de snooker după victoria cu 10-6 în fața irlandezului Michael Judge, în ultimul tur preliminar. Cahill este primul jucător amator care ajunge pe tabloul principal al Campionatului Mondial de când competiția se desfășoară la teatrul Crucible, în anul 1977. Cahill l-a învins pe Judge cu 10-6.

Cahill are 23 de ani și a fost profesionist între 2013 și 2017, dar și-a pierdut acest statut din cauza rezultatelor slabe. Însă prin rezultatele obținute în acest sezon și mai ales prin această calificare pentru Crucible, Cahill va redobândi statutul de profesionist începând cu sezonul viitor.

Tot în ultimul tur al calificărilor, scoțianul Anthony McGill a avut o revenire spectaculoasă, în duelul cu Robert Milkins. Englezul a condus cu 7-2, dar McGill s-a impus cu 10-8.

Primii 16 jucători din clasamentul mondial sunt calificați direct pe tabloul principal, în vreme ce restul jucătorilor din ierarhia mondială, plus câțiva jucători amatori au participat în calificări pentru celelalte 16 locuri de pe tablou.

Tragerea la sorți a tabloului principal este programată joi, de la ora 13.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *