Tiger Woods câștigă Mastersul de la Augusta pentru a cincea oară în carieră

Americanul Tiger Woods s-a impus în Mastersul de la Augusta, primul turneu de Mare Șlem al anului. Este al 15-lea titlu major al carierei americanului, însă primul după o pauză de aproape 11 ani. La Augusta, Woods mai triumfase de patru ori, dar ultima dată se întâmplase acum 14 ani.

Woods s-a aflat pe locul doi la începutul zilei decisive, la două lovituri în urma liderului Francesco Molinari. După un birdie la cupa 3, Woods a comis bogey la cupele 4 și 5, îndepărtându-se și mai mult de primele locuri. Însă două birdie la rând, la cupele 7 și 8, l-au readus pe Woods în luptă. Americanul a mai comis un bogey, la cupa 10, însă a reușit alte trei birdie, la cupele 13, 15 și 16, ajungând la 14-sub-par și urcând în fruntea clasamentului. Un bogey la cupa 18 nu a mai avut importanță, niciunul dintre adversari nereușind să țină pasul.

Este prima dată în cariera sa când Tiger Woods câștigă un Mare Șlem fără să fie la conducere înainte de ultima rundă.

Francesco Molinari, liderul de la startul zilei, a avut o evoluție modestă, coborând de la 13-sub-par la 11-sub-par și încheind turneul pe locul 5.

Pe poziția a doua, la o lovitură în urma lui Woods, s-au clasat americanii Dustin Johnson, Xander Schauffele și Brooks Koepka.

Woods se apropie astfel la doar trei lungimi de deținătorul recordului de trofee majore, Jack Nicklaus, care a câștigat 18 turnee de Mare Șlem. Tot Nicklaus deține recordul de trofee în Masters, cu șase.

Pentru victoria de la Augusta, Woods va primi două milioane de dolari.

 

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *