Neil Robertson a triumfat în Openul Chinei pentru a doua oară în carieră

Australianul Neil Robertson a câștigat ediția din 2019 a Openului Chinei, turneu desfășurat la Beijing. În finală, Robertson l-a învins categoric pe englezul Jack Lisowski, scor 11-4. Este al doilea trofeu obținut de australian în acest turneu, după cel din 2013. Robertson a mai jucat o finală în Openul Chinei, în 2014, pierdută în fața lui Ding Junhui.

Finala din 2019 a fost una fără istoric. Robertson a condus cu 4-0 după prima repriză a sesiunii de amiază. Scorul a devenit apoi 8-1, iar Lisowski a câștigat ultimul joc al sesiunii. Australianul s-a desprins la 10-2 în startul sesiunii de seară, Lisowski a câștigat două jocuri, însă Robertson a pus capăt meciului, adjudecându-și jocul al 15-lea.

Au fost doar două breakuri de peste 100 de puncte în finală, ambele reușite de Robertson: un 141 în jocul doi și un break de 100 de puncte în jocul șapte.

Pentru acest triumf, Robertson primește 225.000 de lire sterline, al doilea cel mai mare premiu pus în joc în acest sezon. Doar câștigătorul Campionatului Mondial încasează mai mult în actuala stagiune, 500.000 de lire.

Lisowski primește pentru prezența în finală 90.000 de lire.

Pentru Robertson, a fost a 26-a finală a carierei într-un turneu de clasament și al 16-lea trofeu, al treilea din acest sezon după Mastersul de la Riga și Openul Galez. Robertson a disputat șase finale în actuala stagiune.

Următorul turneu al sezonului, ultimul stagional, este Campionatul Mondial care are loc la Sheffield în perioada 20 aprilie – 6 mai.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *