Marius Copil aduce victoria României în duelul cu Zimbabwe din Cupa Davis

Marius Copil a trecut peste dezamăgirea din ajun, când a fost învins de un jucător aflat pe locul 546 în clasamentul mondial, și a câștigat duelul cu Takanyi Garanganga, locul 449 ATP, aducând punctul victoriei României în confruntarea cu Zimbabwe din Cupa Davis. România s-a desprins la 3-1 și a câștigat partida din Grupa II a zonei Europa-Africa. Înfruntarea a avut loc la Piatra Neamț.

Copil a câștigat primul set cu 6-4, reușind brecul decisiv în ghemul al șaptelea. Românul a avut în total cinci mingi de brec, în vreme ce adversarul său a avut la rândul său trei șanse de brec. În setul doi, s-a mers cap la cap până pe final, Copil reușind un brec alb în ghemul al 11-lea și câștigând apoi cu 7-5, tot cu un ghem alb pe propriul serviciu. De altfel, Copil a câștigat 12 dintre ultimele 13 puncte disputate.

Anterior, Benjamin Luck a adus punctul pentru Zimbabwe, cu victoria contra lui Copil, dar Dragoș Dima egala scorul la 1-1 la finalul primei zilei după ce îl învingea pe Garanganga. La dublu, Florin Mergea și Horia Tecău au trecut de perechea fraților Benjamin Lock / Courtney John Lock.

Meciul al cincilea, dintre Dima și Benjamin Lock, a fost anulat.

Este singurul meci pe care România îl dispută în acest an în Cupa Davis. Sistemul pentru 2020 nu a fost încă stabilit, fiind neclar dacă România va juca un meci de baraj pentru promovarea în Grupa I sau va rămâne în Grupa II.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *