Marius Copil a fost învins de locul 546 mondial în duelul România-Zimbabwe din Cupa Davis

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

România a început dezastruos duelul cu Zimbabwe, de la Piatra Neamț, din Grupa II a zonei Europa-Africa în Cupa Davis. Cel mai bun jucător al echipei noastre, Marius Copil, locul 80 ATP, a fost învins de Benjamin Lock, ocupantul locului 546 în clasamentul mondial.

Lock a făcut un brec în ghemul al cincilea din primul set, Copil a avut imediat șansa re-brecului, însă nu a valorificat mingea de brec, iar africanul s-a desprins la 4-2 și a câștigat apoi setul cu 6-4. Românul nu a mai avut vreo șansă de brec până la finalul setului.

În actul secund, din nou Lock a câștigat pe serviciul advers, în ghemul al treilea, conducând apoi cu 3-1, 4-2 și 5-3. La 5-4 în favoarea sa, zimbabweanul a servit pentru câștigarea meciului, dar Copil a obținut două mingi de brec, fructificând-o pe a doua și egalând la 5-5. Însă imediat Lock a făcut un nou brec și a închis apoi meciul cu un ghem alb. Scorul setului a fost 7-5.

Partida a durat o oră și 50 de minute.

În partida a doua se înfruntă Dragoș Dima, locul 327 ATP, și Takanyi Garanganga, locul 449 ATP.

Sâmbătă, la dublu, se vor întâlni perechile Florin Mergea / Horia Tecău și Benjamin Lock / Courtney John Lock. Apoi sunt programate și celelalte două meciuri de simplu: Copil – Garanganga și Dima – Benjamin Lock.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *