Hamilton câștigă în Bahrain într-o cursă de coșmar pentru Ferrari

Foto: autosport.com

Foto: autosport.com

Lewis Hamilton a câștigat a doua etapă a sezonului în Campionatul Mondial de Formula 1, Grand Prixul Bahrainului. Britanicul obține astfel a 74-a victorie a carierei, prima din acest sezon. Colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, a sosit al doilea și rămâne în fruntea ierarhiei sezonului.

Mașinile Ferrari au fost în prima linie a grilei de start, iar Sebastian Vettel, aflat în a doua poziție, l-a depășit pe colegul său Charles Leclerc, instalându-se la conducere. Monegascul este depășit și de Bottas, însă revine repede pe locul doi. În turul șase, Leclerc trece și de Vettel și preia conducerea. În turul 38, Vettel greșește, fiind presat de Hamilton, face un tete-a-queue, apoi își pierde și eleronul din față și este obligat să treacă pe la boxe, revenind pe locul 9. În față, Leclerc are la rândul său probleme mecanice și este depășit de Hamilton și de Bottas, ocupând în cele din urmă locul trei. Max Verstappen ocupă locul patru, iar Vettel încheie pe cinci.

În clasamentul sezonului, Bottas are 44 de puncte, unul în plus față de Hamilton.

Etapa următoare, Grand Prixul Chinei, va fi cursa cu numărul 1.000 din istoria Formula 1. Runda este programată peste două săptămâni.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *