Simona Halep a fost eliminată în semifinale la Miami, ratând șansa de a redeveni lider mondial

Foto: ansa.it

Foto: ansa.it

Simona Halep a părăsit turneul de la Miami în faza semifinalelor, fiind învinsă de Karolina Pliskova din Cehia, locul 7 în clasamentul mondial. Dacă ar fi câștigat această partidă, Halep ar fi adunat suficiente puncte pentru a reveni începând de luni în clasamentul mondial.

După un start de meci echilibrat, în care cele două jucătoare și-au fructificat serviciul până la 2-2, Halep a făcut primul brec al partidei. Imediat, Pliskova a reușit un re-brec și a egalat la 3-3. În ghemul următor, pe serviciul cehoaicei, Halep s-a desprins la 40-15. Meciul a fost însă întrerupt în acel moment din cauza ploii, pauza fiind de aproximativ o oră. La reluare, Pliskova a comis o dublă greșeală, Halep câștigând astfel ghemul. Românca s-a impus și în ghemul următor, conducând cu 5-3. Însă a urmat o serie de nouă ghemuri consecutive adjudecate de cehoaică.

Pliskova a câștigat primul set cu 7-5, după 49 de minute de joc efectiv, apoi s-a desprins la 5-0 în setul secund, meciul fiind din nou întrerupt de ploaie. Pauza a durat aproximativ 70 de minute. La reluare, Halep a câștigat pe propriul serviciu, dar Pliskova a închis apoi jocul, scor 6-1 în setul doi.

Halep mai ajunsese o singură dată în semifinale la Miami, în 2015, atunci fiind învinsă de Serena Williams.

Scorul meciurilor directe este acum 7-3 pentru Halep.

Românca aflată la începutul săptămânii pe locul 3 va primi 390 de puncte după această prezență în semifinale și 350.000 de dolari.

În finală, Pliskova o va înfrunta pe Ashleigh Barty din Australia. Dacă Pliskova va câștiga finala, va urca pe locul doi în clasamentul mondial, iar Halep va rămâne pe locul trei. Dacă Barty va obține victoria, atunci Halep va fi pe poziția a doua în ierarhia mondială începând de luni.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *