Ronnie O’Sullivan câștigă Tour Championship, egalează recordul de trofee al lui Hendry și este lider mondial

Foto: sportinglife.com

Foto: sportinglife.com

Triplă lovitură dată de Ronnie O’Sullivan la Llandudno, în Țara Galilor. Englezul l-a învins cu 13-11 pe australianul Neil Roberton în finala nou-înființatului Tour Championship, obținând astfel al 36-lea trofeu al carierei într-un turneu de clasament și egalând recordul de trofee al lui Stephen Hendry. În același timp, O’Sullivan urcă pe prima poziție a clasamentului mondial unde nu s-a mai aflat din 2010.

Tour Championship este un turneu la care au participat cei mai buni opt jucători ai sezonului. O’Sullivan l-a învins clar în primul tur pe Stuart Bingham, scor 9-3, dar a fost aproape de eliminare în semifinale unde a fost condus cu 9-8 de Judd Trump, câștigând în cele din urmă cu 10-9. Pe cealaltă parte a tabloului, Neil Robertson a câștigat cu 9-8 meciul din primul tur cu Mark Selby care în urma acestei eliminări și a victoriei finale a lui O’Sullivan pierde primul loc în clasamentul mondial. În semifinale, Robertson l-a învins cu 10-6 pe Mark Allen.

Finala dintre O’Sullivan și Robertson s-a disputat pe parcursul a trei sesiuni. Prima a avut loc sâmbătă seară. Australianul a avut 2-0, dar O’Sullivan a câștigat cinci jocuri la rând. La finalul serii, englezul conducea cu 5-3.

Sesiunea a doua a avut loc duminică la amiază și O’Sullivan s-a desprins la 6-3 cu un break de 100 de puncte. Englezul a rămas în avantaj, 7-5 și 8-6, însă Robertson a egalat la 8-8.

În sesiunea decisivă, O’Sullivan a condus cu 9-8 și 10-9, dar Robertson a egalat de fiecare dată. Englezul s-a desprins apoi la 12-10 și a închis meciul la 13-11.

Pentru acest triumf, O’Sullivan primește 150.000 de lire sterline. De cealaltă parte, Robertson încasează 60.000 de lire pentru prezența în finală.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *