Foto: facebook.com

Italianca Dorothea Wierer și-a securizat Marele Glob de Cristal al Cupei Mondiale de biatlon după ce a ocupat locul 12 în ultima etapă a sezonului, o cursă cu start în bloc, programată la Oslo, în Norvegia. Este prima dată în istoria Cupei Mondiale când Marele Glob ajunge în Italia. Anterior, Nathalie Santer a fost aproape de locul întâi în sezonul 1993-94, când a fost pe poziția secundă, la doar 11 puncte de primul loc.

Cursa cu start în bloc de la Oslo a fost câștigată de suedeza Hanna Oeberg care a obținut astfel și Globul Mic de Cristal al disciplinei. Tiril Eckhoff din Norvegia a sosit a doua, iar Clare Egan din Statele Unite a ocupat locul trei, urcând pentru prima dată pe podium într-o etapă din Cupa Mondială.

Wierer a ocupat locul 12, iar compatrioata sa Lisa Vittozzi a fost a 11-a. Cele două au luptat pentru Marele Glob pe finalul acestui sezon, iar Wierer încheie sezonul cu un avans de 22 de puncte față de Vittozzi. Slovaca Anastasia Kuzmina a ocupat locul trei în ierarhia stagiunii.

Wierer a mai cucerit în acest sezon Globul Mic la pursuit. Vittozzi a obținut Globul la individual, iar Kuzmina l-a câștigat pe cel de la sprint.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *