Victorii pentru Kuzmina și Johannes Boe în pursuiturile de la Oslo

Anastasia Kuzmina și Johannes Thingnes Boe s-au impus în cursele de pursuit de la Oslo-Holmenkollen, în Cupa Mondială de biatlon. Cei doi au făcut dubla în Capitala Norvegiei după ce câștigaseră în zilele precedente și probele de sprint.

Kuzmina a tras fără greșeală la cele patru intrări în poligon și a parcurs distanța de zece kilometri în 28 de minute, 25 de secunde și 9 zecimi. Slovaca a obținut a 18-a victorie a carierei în Cupa Mondială.

Germanca Denise Herrmann a sosit la doua, la un minut, 42 de secunde și 8 zecimi în urma învingătoarei. Iar Hanna Oeberg din Suedia a încheiat pe locul trei.

Italianca Dorothea Wierer a ocupat locul 12 și și-a mărit șansele la Marele Glob de Cristal, având acum 42 de puncte avans față de a doua clasată în ierarhia sezonului, compatrioata sa Lisa Vittozzi.

La masculin, Johannes Boe a ajuns primul la linia de sosire, deși a ratat trei ținte în poligon. Fratele său, Tarjei Boe, a ocupat poziția a doua, cu o întârziere de 13,9 secunde față de învingător. Iar germanul Arnd Peiffer a completat podiumul.

Boe a înregistrat astfel a 15-a victorie din acest sezon, stabilind un nou record de succese într-o singură stagiune. Francezul Martin Fourcade, cu 14 victorii, deținea până acum acest record.

Românul George Buta, care era calificat pentru acest pursuit după ce înregistrase al 55-lea timp la sprint, nu a participat în cursă.

Duminică se încheie sezonul Cupei Mondiale, tot la Oslo, cu probe cu start în bloc.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *