Markus Eisenbichler a obținut în sfârșit prima victorie a carierei în Cupa Mondială

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

Germanul Markus Eisenbichler a câștigat concursul de zbor cu schiurile de la Planica, în Slovenia, în Cupa Mondială de sărituri.

Este prima victorie a carierei pentru schiorul în vârstă de 27 de ani care încheiase de cinci ori pe locul secund în etape din acest sezon. De-a lungul carierei, Eisenbichler urcase de zece ori pe podium în Cupa Mondială, având șase locuri doi și patru locuri trei.

La Planica, Eisenbichler a fost pe locul secund după prima manșă, cu o săritură de 238,5 metri. Lider era japonezul Ryoyu Kobayashi care zburase 242 de metri. Însă în manșa secundă germanul a avut cea mai mare notă, după un zbor de 233 de metri, în vreme ce Kobayashi a zburat 220 de metri.

Totalul lui Eisenbichler a fost de 445 de puncte, cu 6,9 puncte mai bun față de cel al japonezului care s-a clasat la final pe poziția a doua. Polonezul Piotr Zyla a completat podiumul.

Eisenbichler a câștigat în acest an trei medalii de aur la Campionatele Mondiale, una în concursul individual de pe trambulina mare și două alături de echipa masculină și de echipa mixtă ale țării sale.

Clasamentul general al sezonului este dominat clar de Kobayashi care are deja adjudecat Marele Glob de Cristal. Japonezul are 650 de puncte în plus față de al doilea clasat, austriacul Stefan Kraft.

Sâmbătă, tot la Planica, va avea loc un concurs pe echipe, iar duminică este programată ultima etapă individuală a sezonului.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *