Foto: neveitalia.it

Norvegianul Johannes Thingnes Boe s-a impus în proba de sprint de la Oslo-Holmenkollen, în țara sa natală, în Cupa Mondială de biatlon. Este a 14-a victorie din acest sezon pentru Boe care avea deja asigurat Marele Glob de Cristal și Globul Mic de la sprint. Boe a egalat astfel recordul de victorii într-un singur sezon. Francezul Martin Fourcade a câștigat de asemenea 14 etape în sezonul 2016-17. Boe poate stabili un nou record, din actualul sezon mai fiind două etape.

Norvegianul a ratat o țintă în poligon, făcând astfel un tur suplimentar de 150 de metri, însă tot a avut un timp cu 31,7 secunde mai bun față de al doilea clasat, italianul Lukas Hofer. Acesta nu a ratat vreuna dintre cele zece ținte avute. Francezul Quentin Fillon Maillet a ocupat poziția a treia.

În concurs au fost prezenți și trei români. George Buta a ocupat locul 55, calificându-se astfel pentru pursuitul de sâmbătă la care merg primii 60 de biatloniști de la sprint. Denis Șerban s-a clasat pe locul 95, iar Cornel Puchianu a fost al 96-lea.

Sâmbătă are loc cursa de pursuit, iar duminică este programată cursa cu start în bloc, ultima etapă din actualul sezon al Cupei Mondiale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *