Johannes Boe a obținut a 14-a victorie din actualul sezon al Cupei Mondiale

Foto: neveitalia.it

Foto: neveitalia.it

Norvegianul Johannes Thingnes Boe s-a impus în proba de sprint de la Oslo-Holmenkollen, în țara sa natală, în Cupa Mondială de biatlon. Este a 14-a victorie din acest sezon pentru Boe care avea deja asigurat Marele Glob de Cristal și Globul Mic de la sprint. Boe a egalat astfel recordul de victorii într-un singur sezon. Francezul Martin Fourcade a câștigat de asemenea 14 etape în sezonul 2016-17. Boe poate stabili un nou record, din actualul sezon mai fiind două etape.

Norvegianul a ratat o țintă în poligon, făcând astfel un tur suplimentar de 150 de metri, însă tot a avut un timp cu 31,7 secunde mai bun față de al doilea clasat, italianul Lukas Hofer. Acesta nu a ratat vreuna dintre cele zece ținte avute. Francezul Quentin Fillon Maillet a ocupat poziția a treia.

În concurs au fost prezenți și trei români. George Buta a ocupat locul 55, calificându-se astfel pentru pursuitul de sâmbătă la care merg primii 60 de biatloniști de la sprint. Denis Șerban s-a clasat pe locul 95, iar Cornel Puchianu a fost al 96-lea.

Sâmbătă are loc cursa de pursuit, iar duminică este programată cursa cu start în bloc, ultima etapă din actualul sezon al Cupei Mondiale.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *