Alina Zaghitova este noua campioană mondială la patinaj artistic

Foto: bbc.co.uk/sport

Foto: bbc.co.uk/sport

Rusoaica Alina Zaghitova a cucerit medalia de aur în concursul feminin, la Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Saitama, în Japonia. Este primul titlu mondial din palmaresul patinatoarei în vârstă de doar 16 ani, campioană olimpică și europeană în 2018.

Zaghitova a dominat clar concursul de la Saitama, având peste șase puncte avans și la programul scurt, și la cel liber. Totalul său la final a fost de 237,50 puncte.

Medalia de argint a fost cucerită de Elizabet Tursinbaeva din Kazahstan, cea care a devenit prima patinatoare care reușește o săritură cvadruplă la o competiție a senioarelor. Kazaha mai încercase o cvadruplă în urmă cu aproximativ o lună, la Campionatele celor Patru Continente, dar ratase aterizare după ce făcuse cele patru rotiri.

Bronzul a ajuns la Evghenia Medvedeva, tot din Rusia.

Campioana mondială din 2018, Kaetlyn Osmond din Canada, nu a participat la vreo competiție în acest sezon și nu a luat startul nici la întrecerea de la Saitama.

Reprezentanta României, Julia Sauter, a ocupat locul 29 după programul scurt, nereușind astfel să participe la programul liber unde s-au calificat doar primele 24.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *