Sui Weijing și Han Cong – campioni mondiali în proba perechilor

Chinezii Sui Weijing și Han Cong au redevenit campioni mondiali la patinaj artistic în proba perechilor, titlu pe care îl mai câștigaseră și în 2017.

La campionatele de la Saitama, în Japonia, rușii Evghenia Tarasova și Vladimir Morozov s-au aflat pe primul loc după programul scurt, cu un nou record mondial de puncte, 81,21. Sui și Han erau pe locul doi, cu 79,24 puncte. Iar o altă pereche din China, Peng Cheng și Jin Yang, ocupa locul trei.

La programul liber, a fost rândul lui Sui și Han să stabilească un nou record mondial de puncte, 155,60. Totalul lor, de 234,84 puncte, este de asemenea cel mai mare din istoria patinajului artistic.

Sui Weijing și Han Cong au mai câștigat împreună medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la PyeongChang și tot medalii de argint la Campionatele Mondiale din 2015 și 2016.

Tarasova și Morozov au obținut medaliile de argint la Mondialele de la Saitama, cu un total de 228,47 puncte. Iar bronzul merge tot spre Rusia, la perechea formată din Natalia Zabiiako și Aleksandr Enbert.

Campionii mondiali din 2018, germanii Aliona Savchenko și Bruno Massot, nu au participat la competiția de la Saitama.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *