Victorii pentru italienii Dominik Windisch și Dorothea Wierer în cursele cu start în bloc de la Mondiale

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Ultimele probe de la Campionatele Mondiale de biatlon de la Ostersund, în Suedia, au fost cursele cu start în bloc. Atât la masculin, cât și la feminin, victoria a revenit unui reprezentant al Italiei.

La băieți, Dominik Windisch a trecut primul linia de sosire, în ciuda celor trei ratări din poligon. Timpul său la finalul cursei de 15 kilometri a fost de 40 de minute, 54 de secunde și o zecime. Este a doua medalie a carierei pentru Windisch la campionatele lumii, precedenta venind tot la Ostersund, un bronz din proba de ștafetă mixtă.

Francezul Antonin Guigonnat a sosit al doilea, la 22,8 secunde în urma învingătorului. Guigonnat a ratat de asemenea trei ținte. Iar pe locul trei, cu patru ținte ratate, s-a situat austriacul Julian Eberhard.

La feminin, Dorothea Wierer a ocupat prima poziție, cu două ținte ratate, chiar la ultima trecere prin poligon. Ekaterina Iurlova-Percht din Rusia s-a clasat pe locul doi, cu o întârziere de 4,9 secunde față de învingătoare. Iar Denise Herrmann din Germania a completat podiumul.

Grație acestei victorii, Wierer a redevenit lider în clasamentul general al sezonului Cupei Mondiale.

Doar trei etape mai sunt programate în acest sezon, toate la Oslo, între 21 și 24 martie. Atât la masculin, cât și la feminin, vor avea loc în capitala Norvegiei câte un sprint, un pursuit și un mass-start.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *