Foto: sportinfo.si

Slovenul Domen Prevc a ocupat prima poziție la finalul concursului de zbor cu schiurile de la Vikersund, în Norvegia, ultima etapă a turneului Raw Air, competiție care adună rezultatele din calificările și concursurile din patru localități norvegiene, Oslo, Lillehammer, Trondheim și Vikersund.

Prevc a avut cel mai lung zbor al zilei, 241 de metri, în manșa întâi, și a câștigat la finalul celor două manșe cu un avans de doar o zecime de punct față de japonezul Ryoyu Kobayashi. Acesta din urmă se afla pe locul doi după prima manșă, în care sărise 237 de metri. Diferența era de 10,9 puncte. Însă în manșa a doua, japonezul a zburat 239 de metri, iar Prevc a avut un zbor de 232,5 metri. La final, Prevc a adunat 454,7 puncte, iar Kobayashi a avut 454,6 puncte. Notele din partea arbitrilor au fost aceleași pentru cei doi săritori, diferența fiind făcută de corecțiile de vânt, mai mari în cazul lui Prevc.

Austriacul Stefan Kraft s-a clasat pe locul trei, la 11,4 puncte de Kobayashi.

Clasamentul turneului Raw Air, aflat la a treia ediție, l-a avut pe Kobayashi în frunte, urmat de Kraft și de Robert Johansson.

Kobayashi este lider și în clasamentul sezonului Cupei Mondiale, unde deja are asigurat Globul de Cristal.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *