Rebensburg obține prima victorie a sezonului, Shiffrin câștigă Globul de Cristal la Super-G

Foto: sueddeutsche.com

Foto: sueddeutsche.com

Ultima cursă de Super-G a sezonului Cupei Mondiale de schi alpin, desfășurată la Soldeu, în Andorra, a fost câștigată de Viktoria Rebensburg din Germania. Schioara în vârstă de 29 de ani a obținut astfel a 17-a victorie a carierei în Cupa Mondială, dar prima după mai bine de un an. Precedentul său succes venise în ianuarie 2018, la Kronplatz, în Italia.

Rebensburg a avut la Soldeu un timp mai bun cu 15 sutimi de secundă față de Tamara Tippler din Austria care a ocupat poziția a doua. Iar Federica Brignone din Italia s-a clasat pe locul trei, cu un timp cu 34 de sutimi mai slab față de cel al învingătoarei.

Americana Mikaela Shiffrin a ocupat locul patru, însă a adunat suficiente puncte pentru a se clasa în fruntea clasamentului sezonului la Super-G. Este prima dată în cariera ei când Shiffrin câștigă Globul de Cristal la Super-G. Acesta este al treilea Glob cucerit de americancă în acest sezon după Globul cel Mare și cel de la slalom. Shiffrin este favorită să obțină și Globul de la slalom uriaș, unde are aproape 100 de puncte în plus față de a doua clasată, Petra Vlhova, cu o singură probă rămasă de disputat.

În clasamentul general al sezonului, Shiffrin a ajuns la 2.004 puncte. Doar de două ori în istoria Cupei Mondiale s-a mai ajuns la 2.000 de puncte într-un singur sezon. Austriacul Hermann Maier a făcut-o primul, oprindu-se la fix 2.000 de puncte în anul 2000, iar Tina Maze a stabilit recordul de 2.414 puncte în anul 2013.

Mai sunt doar două probe în acest sezon, ambele la Soldeu. Un slalom, sâmbătă, și un slalom uriaș, duminică.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *