Dominik Paris câștigă coborârea de la Soldeu, Beat Feuz intră în posesia Micului Glob de Cristal

Foto: spox.com

Foto: spox.com

Italianul Dominik Paris s-a impus în ultima cursă de coborâre a sezonului în Cupa Mondială de schi alpin, desfășurată la Soldeu, în Andorra. Este a șasea victorie din acest sezon pentru schiorul în vârstă de 29 de ani și a 15-a victorie a carierei.

Norvegianul Kjetil Jansrud s-a clasat pe locul al doilea, cu un timp cu 34 de sutimi mai slab față de cel al învingătorului. Iar austriacul Otmar Striedinger a completat podiumul.

Clasat pe locul al șaselea, elvețianul Beat Feuz a adunat suficiente puncte pentru a încheia în fruntea clasamentului sezonului în ceea ce privește cursele de coborâre. Feuz a rămas astfel în posesia Micului Glob de Cristal acordat celui care se află pe primul loc al acestei ierarhii la finalul sezonului.

Miercuri, tot la Soldeu, are loc ultimul Super-G din acest sezon. Dominik Paris este favorit la câștigarea Globului de Cristal, având 44 de puncte avans față de al doilea clasat, austriacul Vincent Kriechmayr. Matematic, Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansrud sau Mathias Mayer au de asemenea șanse să câștige Globul de Cristal.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *