Arnd Peiffer, campion mondial în proba individuală. Argint pentru bulgarul Vladimir Iliev

Germanul Arnd Peiffer s-a impus în proba individuală 20 de kilometri, la Campionatele Mondiale de biatlon de la Oestersund, în Suedia. Este a cincea medalie de aur a carierei pentru biatlonistul în vârstă de 31 de ani. Peiffer a tras fără greșeală la cele patru intrări în poligon și a încheiat cu timpul de 52 de minute, 42 de secunde și patru zecimi.

Medalia de argint a fost cucerită de bulgarul Vladimir Iliev, tot 31 de ani, la prima prezență din carieră pe podium la Campionatele Mondiale. Nici în Cupa Mondială nu bifase vreodată un podium, cel mai bun rezultat al bulgarului fiind un loc 5, la Nove Mesto, într-un sprint, în sezonul 2016-17. Iliev a avut o țintă ratată și un timp cu un minut, opt secunde și șapte zecimi mai slab față de cel al învingătorului.

Podiumul a fost completat de norvegianul Tarjei Boe care a ratat de asemenea o singură țintă și a fost separat de Iliev de doar patru zecimi de secundă.

În competiție au fost prezenți și trei români. Cornel Puchianu a ocupat locul 53, Denis Șerban s-a clasat pe 75, iar George Buta a încheiat pe locul 81.

Următoarea probă masculină la Campionatele Mondiale de la Oestersund este cea cu start în bloc care va avea loc pe 17 martie.

 

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *