Hanna Oeberg este campioana lumii în proba individuală în care anul trecut devenea campioană olimpică

Foto: bbc.co.uk/sport

Foto: bbc.co.uk/sport

Suedeza Hanna Oeberg este prima biatlonistă din istorie care reușește să facă în ani consecutivi dubla în proba individuală-15 kilometri la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale. După triumful de la PyeongChang, din 2018, Oeberg s-a impus acum și la campionatele lumii, la Oestersund, în țara sa natală.

Suedeza a dominat clar cursa, trăgând fără greșeală la cele patru intrări în poligon și încheind cu timpul de 43 de minute, 10 secunde și patru zecimi.

În palmaresul lui Oeberg mai figurează și medalia de aur la Campionatele Europene, tot la individual-15 kilometri, în acest an, la Minsk.

La Oestersund, locul doi a fost ocupat de italianca Lisa Vittozzi care de asemenea a tras fără greșeală și a avut un timp cu 23,6 secunde mai slab față de cel al învingătoarei. Franțuzoaica Justine Braisaz a cucerit medalia de bronz.

În concurs a fost prezentă și o româncă, Eniko Marton, care s-a clasat pe locul 90.

Deoarece rezultatele de la Campionatele Mondiale contează și pentru Cupa Mondială, Vittozzi și-a consolidat locul întâi în clasamentul sezonului grație poziției secunde ocupate. Rivala sa la Globul de Cristal, o altă italiancă, Dorothea Wierer, a ocupat locul 8 la Oestersund. Astfel, Vittozzi și Wierer sunt separate acum de 26 de puncte în clasamentul sezonului Cupei Mondiale.

Următoarea probă de la Mondiale este cea cu start în bloc, programată pe 17 martie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *