Zenhaeusern câștigă la Kranjska Gora, Hirscher obține al optulea Mare Glob consecutiv

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

Elvețianul Ramon Zenhaeusern s-a impus în proba de slalom de la Kranjska Gora, în Slovenia, în Cupa Mondială de schi alpin. Austriacul Marcel Hirscher a încheiat pe poziția a treia și a adunat suficiente puncte pentru a obține a opta oară consecutiv Marele Glob de Cristal.

Zenhaeusern fusese doar pe locul șapte după prima manșă, însă a avut cel mai bun timp din manșa a doua și a încheiat cu o secundă avans față de următorul clasat. Este a treia victorie a carierei pentru Zenhaeusern în Cupa Mondială după cele de la slalom paralel de la Stockholm, în 2018 și 2019.

Norvegianul Henrik Kristoffersen, autorul celui mai bun timp în manșa întâi, a ocupat la final poziția secundă. Iar Hirscher a completat podiumul, după ce fusese pe locul patru la finalul primei manșe.

Austriacul era practic câștigătorul Marelui Glob dinaintea etapei după ce singurul schior care îl mai putea matematic întrece, francezul Alexis Pinturault, anunțase că nu va participa în cursa de coborâre de la Soldeu, la finalele sezonului. Pentru a-l întrece pe Hirscher, Pinturault trebuia să câștige toate cursele rămase în acest sezon și să spere că austriacul nu aduna mai mult de 14 puncte în aceste ultime cinci etape.

Hirscher, care va împlini 30 de ani peste o săptămână, are în palmares 20 de Globuri de Cristal: 8 Globuri Mari, pentru câștigarea Cupei Mondiale, 6 Globuri Mici la slalom uriaș și alte 6 Globuri Mici la slalom. El egalează astfel recordul stabilit anterior de americanca Lindsey Vonn care are tot 20 de Globuri în palmares (4 Globuri Mari, 8 la coborâre, 5 la Super-G și 3 la combinată).

Între 13 și 17 martie sunt programate ultimele probe ale sezonului, la Soldeu, în Andorra, o coborâre, un Super-G, un slalom uriaș și un slalom.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *