Foto: wtsp.com

Norvegianul Robert Johansson s-a impus în concursul de sărituri cu schiurile de la Oslo-Holmenkollen, în Cupa Mondială de specialitate. Este doar a doua victorie a carierei pentru scandinavul în vârstă de 28 de ani, după cea de la Vikersund, tot în Norvegia, în martie 2018.

Johansson a fost pe locul doi după prima manșă, cu o săritură măsurând 127 de metri, și a avut un manșa a doua un zbor de 129,5 metri. Punctajul său total a fost de 262 de puncte.

Poziția a doua i-a revenit austriacului Stefan Kraft care fusese lider după prima manșă cu o săritură de 134 de metri. Însă în manșa a doua a sărit 126 de metri, iar totalul său a fost de 258,3 puncte.

Slovenul Peter Prevc a completat podiumul, cu un total de 252,8 puncte (sărituri de 125,5 și 129 de metri).

Cea mai lungă săritură a zilei a măsurat 132,5 metri și i-a aparținut germanului Markus Eisenbichler, fiind înregistrată în manșa a doua. Însă germanul avusese o primă manșă slabă, încheiată doar pe locul 21, și a fost la final al zecelea.

În clasamentul sezonului, lider rămâne japonezul Ryoyu Kobayashi, cu 1.620 de puncte. Stoch este al doilea, cu 1.165 de puncte.

Mai sunt programate cinci etape în acest sezon. Următoarea are loc la Lillehammer, pe 12 martie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *