România trece cu emoții de Rusia, în etapa a patra din Rugby Europe Championship

Foto: FRR.ro

Foto: FRR.ro

Echipa națională de rugby a României a obținut a doua victorie din actualul sezon al Europe Championship. Stejarii au trecut la Botoșani de Rusia, scor 22-20, rușii fiind aproape să plece neînvinși, dar ratând o transformare la ultima fază.

România a condus după lovitura de pedeapsă transformată de Vlaicu în minutul 3, dar Artemiev a reușit un eseu în minutul 9 și a dus Rusia în avantaj, scor 5-3. Rușii nu au obținut și punctele suplimentare. Vlaicu a înscris din nou dintr-un penalti în minutul 21, apoi România a beneficiat de un eseu de penalizare în minutul 29. Același Vlaicu a stabilit scorul la pauză, 16-5, cu un nou penalti, în minutul 37.

Rusia a reușit trei eseuri în partea secundă, prin Selskîi în minutul 45, Vavilin în minutul 61 și Gadjiev în prelungiri, însă nu au reușit transformarea la niciunul dintre ele. De cealaltă parte, România a punctat doar din lovituri de penalitate, executate de Melinte.

România are două victorii și două înfrângeri după patru etape și turneu și a adunat zece puncte în clasament. Rusia are același bilanț, dar are 11 puncte, obținând bonusul defensiv la meciul de la Botoșani. Georgia conduce grupa, cu 13 puncte din trei meciuri jucate. Iar pe locul patru este Spania, cu opt puncte în trei etape.

Pentru România, ultimul meci din grupă este contra Belgiei, la Bruxelles, pe 17 martie. Belgia are patru puncte după trei partide jucate.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *