Record de victorii într-un sezon stabilit de Mikaela Shiffrin în Cupa Mondială

Americanca Mikaela Shiffrin a câștigat proba de slalom de la Spindleruv Mlyn, în Cehia, în Cupa Mondială de schi alpin, acesta fiind al 15-lea său succes stagional. Shiffrin stabilește un nou record de victorii într-un singur sezon, precedentul record fiind deținut de elveţianca Vreni Schneider (14 victorii în sezonul 1988/1989).

Per total, Shiffrin a ajuns la 58 de victorii în carieră, 39 dintre acestea venind la slalom.

În competiția din Cehia, americanca a fost urmată de elveţianca Weny Holderer, aceasta având un timp cu 85 de sutimi mai slab la finalul celor două manșe. Pe locul trei s-a clasat slovaca Petra Vlhova.

În clasamentul general al sezonului, Shiffrin a ajuns la 1.954 de puncte, fiind aproape să depășească borna de 2.000 de puncte, atinsă până acum în istoria Cupei Mondiale de doar doi schiori: austriacul Hermann Maier, în anul 2000 (2.000 de puncte) și slovena Tina Maze (2.414 puncte în 2013).

Shiffrin are deja asigurat Marele Glob de Cristal în acest sezon.

Până la finalul sezonului mai sunt doar patru etape, toate la Soldeu, în Andorra, între 13 și 17 martie, câte una din fiecare disciplină: coborâre, Super-G, slalom și slalom uriaș.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *