Kristoffersen continuă seria bună după Campionatul Mondial și câștigă la Kransjka Gora

Norvegianul Henrik Kristoffersen, campion mondial în acest an la slalom uriaș, a obținut a doua victorie la rând în această disciplină în Cupa Mondială. În etapa desfășurată la Kransjka Gora, în Slovenia, scandinavul a fost lider după prima manșă și a rămas în frunte la finalul manșei secunde.

Este a 18-a victorie a carierei pentru schiorul în vârstă de 24 de ani, a doua din acest sezon după cea de la Bansko, în urmă cu două săptămâni.

Un alt norvegian, Rasmus Windingstad, a încheiat pe locul al doilea, bifând primul podium al carierei în Cupa Mondială. Timpul său cumulat a fost cu 24 de sutimi mai slab față de cel al învingătorului.

Elvețianul Marco Odermatt s-a clasat pe poziția a treia, reușind de asemenea cel mai bun rezultat al carierei.

Liderul sezonului, austriacul Marcel Hirscher, a ocupat doar locul șase, după ce se clasase al patrulea la finalul primei manșe. Hirscher este însă lider autoritar în clasamentul sezonului, cu 485 de puncte avans față de al doilea clasat, francezul Alexis Pinturault.

Mai sunt doar cinci etape din acest sezon, un slalom, duminică, la Kranjska Gora, apoi finalele sezonului, la Soldeu, în Andorra, între 13 și 17 martie, când vor avea loc o coborâre, un Super-G, un slalom uriaș și un slalom.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *