Slovaca Anastasia Kuzmina, la primul titlu mondial al carierei

Slovaca Anastasia Kuzmina a câștigat prima dată în carieră o medalie de aur la Campionatele Mondiale de biatlon. La Ostersund, în Suedia, Kuzmina s-a impus în proba de sprint. Anterior, slovaca mai avea în palmares un argint, în 2009, la start în bloc, și un bronz, în 2011, tot la sprint.

La Ostersund, Kuzmina a ratat o țintă la prima intrare în poligon, dar a fost cea mai rapidă pe schiuri. Timpul ei la finalul celor 7,5 kilometri (plus 150 de metri suplimentari după ratarea țintei) a fost de 22 de minute, 17 secunde și cinci zecimi.

Medalia de argint i-a revenit norvegiencei Ingrid Landmark Tandrevold, biatlonistă în vârstă de 22 de ani, la al doilea podium al carierei, după un alt loc doi la Ruhpolding, în acest sezon, în etapă cu start în bloc din Cupa Mondială. Tandrevold nu a ratat vreo țintă la Ostersund, dar a avut un timp cu 9,7 secunde mai slab față de cel al învingătoarei.

Germanca Laura Dahlmeier a completat podiumul, cu un timp cu 12,6 secunde inferior celui al slovacei. Nici Dahlmeier nu a avut vreo țintă ratată.

În concurs au fost prezente și două românce. Eniko Marton a ocupat locul 74, deși a ratat o singură țintă. Timpul ei a fost cu trei minute mai slab față de cel al slovacei. Iar Ana Larisa Cotruș, la prima cursă a carierei la o competiție majoră, a abandonat după cele două intrări în poligon. Biatlonista în vârstă de 21 de ani ratase două ținte la prima sesiune de trageri și pe toate cele cinci la a doua tragere.

Deoarece competițiile de la Campionatele Mondiale contează și pentru Cupa Mondială, Dorothea Wierer din Italia a revenit în fruntea clasamentului sezonului. Wierer a ocupat locul 10, dar fostul lider, o altă italiancă, Lisa Vittozzi, a încheiat doar pe 21. Astfel, Wierer are patru puncte avans în fruntea ierarhiei.

Următoarea probă la Mondialele de la Ostersund este cea de pursuit care va avea loc duminică.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *