U.Craiova-Astra 1-2. Craiovenii continuă evoluțiile slabe din 2019

Astra Giurgiu a învins în deplasare cu 2-1 pe Universitatea Craiova, în ultima partidă a sezonului regulat din Liga I. Astra are zece meciuri la rând fără înfrângere în campionat. De cealaltă parte, U.Craiova suferă al doilea eșec la rând în Liga I și pierde doar pentru a doua oară pe teren propriu în acest sezon după eșecul contra Concordiei din luna august.

Astra a dominat partida și putea deschide scorul în minutul 28, când Belu-Iordache a centrat, iar Hambo a reluat spre poartă, însă Pigliacelli a respins. În minutul 39, Butean a centrat, dar Lullaku a reluat cu capul pe lângă. În minutul următor, Lazar a respins șutul puternic al lui Mateiu. Craiovenii au condus din minutul 49 când Cristea a șutat din careu, Lazar a respins, dar Elvir Koljici a trimis în plasă. Bosniacul are 12 goluri marcate în acest sezon. Astra a egalat cu un sfert de oră înainte de final, prin Azdren Lullaku, din centrarea lui Belu-Iordache. Albanezul a înscris a cincea oară în această stagiune. Iar în minutul 87, Valentin Gheorghe a centrat și Donkor a deviat în proprie poartă.

În clasament, U.Craiova se află pe locul 3, cu 45 de puncte, și va începe playoff-ul cu 23 de puncte. Astra ocupă locul 4, cu 42 de puncte, și va avea 21 de puncte la startul playoff-ului.

Cele două formații se vor întâlni și în prima etapă din playoff, peste o săptămână, tot la Craiova.

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 1-2 (0-0)
Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)
Goluri: Koljici 49 / Lullaku 76, Donkor 87-autogol.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelici (Donkor 46), Tiago Ferreira, Briceag – Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ, Cristea (Mihăilă 66), Rocha (Drăghici 82) – Koljici. Antrenor: Devis Mangia.
Astra Giurgiu: Lazar – Belu-Iordache (Roşu 86), Bejan, Cestor, Radunovici – Butean, Pires, Mrzljak, Bègue (Gheorghe 64) – Hambo (Zoua 54), Llullaku. Antrenor: Costel Enache.
Cartonaşe galbene: Belu-Iordache 86, Radunovici 90+1, Cestor 90+2, Bejan 90+4.
Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş).

Articole pe aceeaşi temă: