Viitorul învinge pe Botoșani și merge în playoff. Poli Iași pierde cu Hermannstadt

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Meciurile Viitorul Constanța – FC Botoșani și FC Hermannstadt – Politehnica Iași, din ultima etapă a sezonului regulat în Liga I, s-au disputat la aceeași oră pentru că trei dintre cele patru echipe erau încă în lupta pentru calificarea în playoff.

Viitorul a învins pe FC Botoșani cu 1-0 și a urcat de pe locul 7 până pe 5, urmând astfel să joace în playoff. FC Botoșani era pe locul 6 înaintea etapei și avea nevoie de o remiză pentru a merge în playoff, însă în urma eșecului coboară în playout.

Viitorul a dominat clar partida, însă a marcat un singur gol, prin francezul Lyes Houri, aflat la a treia reușită stagională.

La Pitești, Poli Iași avea nevoie de victorie în fața lui FC Hermannstadt și în același timp un egal la Ovidiu. În astfel de condiții, Poli ar fi depășit la puncte pe Viitorul și ar fi fost la egalitate cu FC Botoșani, având însă bilanț mai bun în meciurile directe. Dar niciuna dintre condiții nu s-a împlinit, Poli pierzând meciul, scor 2-0.

Sergiu Popovici a deschis scorul pentru echipa sibiană, în minutul 71, aceasta fiind prima sa reușită din actualul sezon. Iar croatul Filip Jazvici a stabilit scorul final în minutul 90. Jazvici nu mai marcase în Liga I din decembrie 2015, când juca la ASA Târgu Mureș.

În clasament, Viitorul este pe locul 5, cu 38 de puncte, FC Botoșani ocupă locul 7, cu 36 de puncte, Poli Iași este a opta, cu 34 de puncte, iar Hermannstadt a urcat pe locul 9, cu 32 de puncte.

Viitorul Constanța – FC Botoșani 1-0 (1-0)
Stadion: Central (Ovidiu)
Gol: Houri 26.
Viitorul: Cojocaru – Mladen, Ţîru, Ghiţă, de Nooijer – Houri (Măţan 84), Băluţă (Boboc 71), Vînă – Hagi (Ciobanu 60), Drăguş, Calcan. Antrenor: Gheorghe Hagi.
FC Botoşani: Fraisl – Dumitraş, Miron, Burcă, Soiledis – Rodriguez, Karaboué (Roman 55) – Fabbrini (Papa 85), Oaidă (Târşa 72), Ongenda – Golofca. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Cartonaşe galbene: Hagi 18, Băluţă 36, Boboc 88 / Ongenda 8, Oaidă 28, Rodriguez 44, Miron 51, Roman 82, Fabbrini 84, Târşa 89.
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad).

FC Hermannstadt – Politehnica Iași 2-0 (0-0)
Stadion: Nicolae Dobrin (Pitești)
Goluri: Popovici 71, Jazvici 90.
FC Hermannstadt: Căbuz – Măţel, Pîrvulescu, Dandea, Stoica, Tătar – Petrescu, Dâlbea, Popovici (Dumitriu 80) – Blănaru (Javzici 73), Tsoumou (Mijuskovici 88). Antrenor: Vasile Miriuţă.
Poli Iaşi: Rusu – Bosoi (Enoh 86), Mihalache, Frăsinescu, Sin – Qaka, Cioinac – Platini,  Filipe Nascimento (Petre 60), Burlacu (Semedo 70) – Garros. Antrenor: Flavius Stoican.
Cartonaşe galbene: Dâlbea 10, Măţel 33, Petrescu 67, Dandea 82 / Qaka 64, Sin 90+4.
Cartonaş roşu: Mihalache 88.
Arbitru: Marius Avram (București).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *