Dawid Kubacki este campion mondial la sărituri de pe trambulina normală, după un concurs straniu

Foto: narodowcy.net

Foto: narodowcy.net

Polonezul Dawid Kubacki s-a impus în concursul de sărituri cu schiurile pe trambulina normală, la Campionatele Mondiale de schi nordic de la Seefeld, în Austria. Competiția s-a desfășurat în condiții dificile, ninsoarea puternică și vântul punând mari probleme schiorilor. Iar pe finalul manșei secunde, niciunul dintre săritori nu a avut evoluții bune, astfel că avantajul a fost de partea primilor din manșă.

Japonezul Ryoyu Kobayashi, cel care domină actualul sezon al Cupei Mondiale și a câștigat Turneul celor Patru Trambuline cu victorii în fiecare dintre cele patru etape, a fost lider după prima manșă la Seefeld, cu o săritură de 101 metri, pe o trambulină cu punct de construcție la 99 de metri. Un singur al săritor a depășit punctul K, germanul Karl Geiger oprindu-se la 100 de metri și fiind pe locul doi. Slovenul Ziga Jelar a fost al treilea, după o săritură de 95,5 metri.

Clasamentul a fost total răsturnat în manșa secundă. Kubacki sărise 93 de metri în prima manșă și încheiase pe locul 25. Însă a sărit 104,5 metri în manșa secundă și a totalizat 218,3 puncte, urcând pe prima poziție.

Un alt polonez, Kamil Stoch, fusese doar pe 16 în prima manșă, dar s-a clasat la final pe poziția secundă, cu 215,5 puncte (sărituri de 91,5 și 101,5 metri). Iar austriacul Stefan Kraft a cucerit medalia de bronz după ce ocupase doar locul 9 la finalul primei manșe (214,8 puncte și sărituri de 93,5, respectiv 101 metri).

În schimb, Ryoyu Kobayashi a sărit 92,5 metri în manșa a doua și a încheiat pe locul 14, Karl Geiger a ocupat doar locul 18, și Jelar s-a clasat pe 27.

Pentru Kubacki, este a doua medalie de aur a carierei la Campionatele Mondiale, după cel alături de echipa Poloniei, în 2017. În palmaresul său mai figurează și un bronz, în 2013, tot împreună cu echipa țării sale.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *