Henrik Kristoffersen s-a impus în slalomul uriaș de la Bansko, în Bulgaria

Norvegianul Henrik Kristoffersen, recent campion mondial la slalom uriaș, a continuat evoluțiile excelente impunându-se într-o probă a acestei discipline desfășurată la Bansko, în Bulgaria, în Cupa Mondială de schi alpin.

Kristoffersen a fost pe locul al doilea după prima manșă, în urma austriacului Marcel Hirscher, dar a reușit să-l învingă pe rivalul său în manșa decisivă. Cei doi au fost separați la final de doar patru sutimi de secundă. Francezul Thomas Fanara a încheiat pe poziția a treia.

Pentru Kristoffersen, aceasta este a 17-a victorie a carierei în Cupa Mondială, însă prima din actualul sezon.

Cu doar două probe de slalom uriaș rămase din acest sezon, Hirscher și-a asigurat Globul de Cristal al disciplinei, având la general 218 puncte în plus față de Kristoffersen. Este al 12-lea Glob Mic al carierei austriacului care face dubla slalom-slalom uriaș pentru a patra oară în carieră. Hirscher are câte șase Globuri Mici la slalom și la slalom uriaș. Adăugând și cele șapte Mari Globuri, austriacul a ajuns la 19 trofee în cariera sa în Cupa Mondială, egalând recordul suedezului Ingemar Stenmark (acesta are trei Globuri Mari și 16 Globuri Mici, câte opt la slalom și slalom uriaș).

La general, Hirscher a adunat 1.408 puncte și este urmat de francezul Alexis Pinturault care are 918 puncte.

Urmează două curse de viteză, o coborâre și un Super-G, la Kvitfjell, în Norvegia, pe 2 și 3 martie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *