Germanul Markus Eisenbichler este noul campion mondial la sărituri pe trambulină mare

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

Germanul Markus Eisenbichler a câștigat concursul de sărituri pe trambulina mare, la Campionatele Mondiale de schi nordic găzduite de Austria. La Innsbruck, unde se efectuează săriturile de pe trambulina mare, Eisenbichler i-a devansat pe compatriotul său Karl Geiger și pe elvețianul Killian Peier.

Eisenbichler, 27 de ani, obține a doua medalie de aur a carierei la campionatele lumii după cea din proba pe echipe mixte de la ediția din urmă cu doi ani. Tot la ediția precedentă, la Lahti, germanul cucerea și un bronz, în concursul pe trambulina normală.

La Innsbruck, Peier a fost lider după prima manșă, însă Eisenbichler a avut o săritură fantastică în manșa secundă, 135,5 metri, cel mai lung zbor al zilei. Totalul său a fost de 279,4 puncte. În prima manșă, germanul sărise 131,5 metri.

Geiger a totalizat 267,3 puncte (sărituri de 131 și 130,5 metri), iar Peier a avut un total de 266,1 puncte (sărituri de 131 și 129,5 metri).

Campionul ediției precedente, austriacul Stefan Kraft, a încheiat la Innsbruck pe locul șase.

Următorul concurs de sărituri de la Campionatele Mondiale este cel pe echipe, tot pe trambulina mare de la Innsbruck, programat duminică.

Campionatele Mondiale de schi nordic se desfășoară la Seefeld, însă pentru că aici nu există trambulină mare, aceste concursuri au loc la Innsbruck, la aproape 30 de kilometri distanță de Seefeld.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *