Foto: ansa.it

Simona Halep părăsește turneul de la Dubai, fiind învinsă în sferturile de finală de Belinda Bencic din Elveția, locul 45 în clasamentul mondial.

Bencic a câștigat primul ghem al meciului, contra serviciului, apoi a condus cu 2-0, dar Halep a revenit cu trei ghemuri adjudecate la rând. Românca a mai făcut un brec și a condus cu 5-3, servind pentru câștigarea setului. Bencic a reușit re-brecul, însă Halep a câștigat iar pe serviciul advers, impunându-se în primul set cu 6-4.

Setul doi a început cu câte un brec de fiecare parte, apoi s-a mers cu serviciul până pe final. Bencic a reușit brecul în ghemul al nouălea și a câștigat apoi setul cu 6-4. Elvețianca a câștigat ultimele trei ghemuri din setul doi și a continuat seria, impunându-se și în primele trei ghemuri din decisiv. La 3-0, Halep a întrerupt seria adversarei, câștigând două ghemuri la rând și apropiindu-se la 3-2. Însă Bencic a avut o nouă serie de trei ghemuri consecutive, impunându-se cu 6-2, la a treia minge de meci avută.

Partida a durat două ore și 19 minute.

Cele două jucătoare se mai înfruntaseră în două rânduri. Halep câștigase în 2014, la Wimbledon, iar Bencic avusese câștig de cauză în finala de la Toronto, în 2015, când Halep abandonase în setul decisiv.

Pentru prezența în sferturi de finală, Halep primește 190 de puncte WTA și 59.960 de dolari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *