România învinge Macedonia de Nord în preliminariile EuroBaschet 2021, dar nu la diferența necesară

Echipa națională masculină de baschet a României a câștigat cu 65-53 duelul cu Macedonia de Nord din Grupa B a rundei secunde în preliminariile pentru Campionatul European din 2021. Însă în tur, macedonenii câștigaseră cu 90-76, astfel că încheie grupa pe primul loc și merg în faza principală a calificărilor, în vreme ce echipa țării noastre va mai juca în runda a treia din faza preliminară a calificărilor.

Primul sfert al meciului de la Ploiești a fost echilibrat, cu cele două echipe succedându-se la conducere. România a preluat apoi controlul meciului în sfertul secund, iar în sfertul trei s-a desprins la nouă puncte. În startul sfertului patru, diferența a crescut la 14 puncte, fiind anulat astfel ecartul din meciul tur. Însă macedonenii au revenit și au coborât această diferență la nivelul necesar lor de a se califica mai departe.

Emanuel Cățe și Rolland Torok au fost cei mai buni marcatori din echipa României, cu câte 12 puncte.

În clasamentul Grupei B, conduce Macedonia de Nord, cu trei victorii și o înfrângere. România este a doua, cu două victorii și un eșec, iar Kosovo este ultima, cu trei înfrângeri. Pe 24 februarie, România înfruntă Kosovo, la Pristina.

Prima clasată în grupă, în speță Macedonia de Nord, promovează în faza principală a calificărilor. România și Kosovo merg în turul trei din faza preliminară, unde vor evolua 12 echipe, împărțite în câte patru grupe de câte trei. Prima clasată va promova în faza principală a calificărilor. Meciurile din turul trei au loc în luna august.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *