Australianul Neil Robertson a triumfat pentru a doua oară în carieră în Openul Galez

Neil Robertson a câștigat ediția din 2019 a Openului Galez, turneu desfășurat la Cardiff. În finală, australianul l-a învins pe englezul Stuart Bingham cu 9-7. Este a doua oară când Robertson câștigă Openul Galez, după victoria din anul 2007.

De-a lungul carierei, Robertson a adunat 15 trofee în turnee de clasament, în acest sezon având două. Pe lângă cel de la Cardiff, Robertson mai câștigase Mastersul de la Riga.

În finala de la Cardiff, australianul a condus cu 2-0 și 4-1, având apoi 5-3 la finalul primei sesiuni. Tot Robertson a câștigat primele două jocuri din sesiunea decisivă, desprinzându-se la 7-3 și părând că va închide repede meciul. Însă Bingham nu a cedat și a câștigat patru jocuri la rând, egalând la 7-7. Însă australianul a avut ultimul cuvânt și s-a impus cu 9-7.

Finala a avut un singur break de peste 100 de puncte, un 102 reușit de Bingham în jocul al optulea.

Pentru acest triumf, Robertson primește un cec de 70.000 de lire sterline. Australianul mai încasează și 8.500 de lire pentru cel mai mare break al turneului, un break maxim, reușind în primul tur. Premiul pentru breakul de 147 de puncte este împărțit de Robertson cu thailandezul Noppon Saengkham care încasează de asemenea 8.500 de lire pentru un 147 reușit în turul trei.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *