Foto: nzz.ch

Austriacul Marcel Hirscher a câștigat medalia de aur în proba de slalom, la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Are, în Suedia. Este al treilea titlu mondial cucerit de Hirscher la slalom, după cele din 2013 și 2017. În total, în palmaresul său, figurează șapte medalii de aur la campionatele lumii și alte patru de argint.

Hirscher a fost lider după prima manșă, cu un avans de 56 de sutimi de secundă față de al doilea clasat, francezul Alexis Pinturault. În manșa secundă, Hirscher a fost ultimul pe lista de start, știind astfel rezultatele înainte să-și înceapă evoluția. Înaintea sa, Pinturault a făcut o cursă modestă, astfel că austriacul nu a mai avut motive să forțeze, având doar al 25-lea timp al manșei.

Podiumul a fost unul în întregime austriac. Michael Matt a ocupat poziția a doua, cu un timp total cu 65 de sutimi mai slab față de al învingătorului. Iar Marco Schwarz a încheiat pe locul trei.

A fost ultima probă a actualei ediții a Campionatelor Mondiale de schi alpin. Pentru Austria, titlul adus de Hirscher este singurul cucerit la această ediție. Norvegia și Elveția au încheiat pe prima poziție în clasamentul pe medalii, cu câte două titluri și câte un argint și un bronz.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *