Mikaela Shiffrin, prima din istorie cu patru titluri mondiale consecutive la slalom

Foto: si.com

Foto: si.com

Americanca Mikaela Shiffrin a câștigat proba de slalom de la Campionatele Mondiale de schi alpin programate la Are, în Suedia. Este al patrulea titlu consecutiv cucerit de americancă în această probă. Anterior, doar Christl Cranz din Germania a mai cucerit patru titluri, însă doar trei consecutive, între 1937 și 1939.

Shiffrin a fost pe locul trei la finalul primei manșe, la 15 sutimi în urma elvețiencei Wendy Holdener, aflată pe primul loc la capătul manșei. Însă americanca a avut cel mai bun timp în manșa secundă, în vreme ce Holdener a avut o prestație slabă, încheind doar pe locul 17.

Pe lângă cele patru medalii de aur de la slalom, Shiffrin mai are un aur, la Super-G, chiar la actuala ediție. De asemenea, americanca a mai cucerit un argint și un bronz, la slalom uriaș.

Medalia de argint la slalomul de la Are a fost cucerită de Anna Swenn-Larsson din Suedia, care mai avea în palmares o singură medalie la Mondiale, un bronz, în 2015, alături de echipa țării sale.

Iar bronzul la Are i-a revenit slovacei Petra Vlhova, campioană mondială în urmă cu două zile la slalom uriaș și vicecampioană la combinată alpină, în urmă cu o săptămână.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *