Francezul Alexis Pinturault a câștigat medalia de aur în proba de combinată alpină, la Campionatele Mondiale de schi alpin programate la Are, în Suedia. A fost ultima prezență a combinatei alpine în calendarul campionatelor lumii, de la ediția viitoare, această probă fiind înlocuită cu un slalom paralel.

Pinturault a fost doar pe locul 24 după prima manșă, cursa de coborâre, a înregistrat al doilea timp la slalom și a avut cel mai bun rezultat adunat, un minut, 47 de secunde și 71 de sutimi.

Francezul mai câștigase două medalii la Campionatele Mondiale, un aur alături de echipa țării sale în 2017 și un bronz la slalom uriaș în 2015. În palmaresul său figurează și trei medalii olimpice dintre care un argint la combinată alpină, în 2018.

Slovenul Stefan Hadalin a câștigat argintul la Are după ce a avut doar al 30-lea timp în cursa de coborâre, dar a fost cel mai rapid la slalom. Timpul său cumulat a fost cu 24 de sutimi mai slab față de cel al învingătorului. Schiorul în vârstă de 23 de ani nu mai obținuse vreodată medalii la Campionatele Mondiale.

Iar bronzul i-a revenit austriacului Marco Schwarz, cu un timp cumulat cu 46 de sutimi mai slab față de Pinturault.

Următoarea probă a Campionatelor Mondiale de la Are este cea pe echipe care va avea loc marți.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *