Ilka Stuhec rămâne campioană mondială la coborâre. Bronz pentru Vonn, la ultima cursă a carierei

Slovena Ilka Stuhec a câștigat proba de coborâre la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Are, în Suedia. Este al doilea titlu consecutiv pe care îl obține schioara în vârstă de 28 de ani, campioană a lumii și la ediția precedentă, la St.Moritz, în 2017. De la elvețianca Maria Walliser, în 1987 și 1989, nu mai reușise o schioară să câștige aurul mondial la două ediții consecutive ale campionatelor.

Stuhec a încheiat cursa de la Are cu timpul de un minut, o secundă și 74 de sutimi.

Pe locul al doilea, cu un timp cu 23 de sutimi mai slab, s-a clasat Corinne Suter din Elveția. Este a doua medalie a lui Suter la Are, după bronzul de la Super-G.

Iar americanca Lindsey Vonn a completat podiumul, cu un timp cu 49 de sutimi inferior celui al învingătoarei. La 34 de ani, Vonn este pentru a opta oară în carieră pe podium la Campionatele Mondiale, în palmaresul său fiind două medalii de aur, trei de argint și trei de bronz.

Pentru Vonn, a fost ultima cursă a carierei. Americanca a anunțat că se retrage din activitate după Campionatele Mondiale, din cauza multiplelor accidentări din ultima vreme.

Românca Ania Monica Caill s-a clasat pe locul 37 în coborârea de la Are.

Următoarea probă feminină la Campionatele Mondiale este cea de slalom uriaș, programată joi.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *